Directie en vakbonden van Isocab kwamen gisteren met een sociaal plan naar buiten. ‘Van de oorspronkelijk 48 geplande ontslagen, 34 arbeiders en 14 bedienden, moeten er in een eerste en hopelijk enige fase 24 arbeiders en 11 bedienden vertrekken. Dat zijn er dertien minder dan eerst was aangekondigd', zegt Dieter Masschelein van ABVV-metaal, die tevreden is met het akkoord, maar het nog steeds een bittere pil om te slikken vindt. ‘Het blijft toch een kwart van de werknemers dat verdwijnt.'

87 procent gaat meteen akkoord

Het sociaal plan kwam er na maandenlang overleg tussen de verschillende vakbonden en de directie van Isocab. Gisteren moest het personeel haar fiat geven voor dat sociaal plan. 87 procent van de medewerkers keurden het plan meteen goed.

‘De overige 13 procent bestaat voor 6 procent uit onthoudingen', zegt Masschelein. ‘Vermoedelijk zijn het vooral Franse grensarbeiders die tegen hebben gestemd. De voorwaarden zijn bij hen een pak minder gunstig dan in Vlaanderen. Het is in Frankrijk bijvoorbeeld moeilijker voor 54-plussers om een uitkering te krijgen.'

De ontslagen zullen bijna allemaal gebeuren door middel van brugpensioen vanaf 52. Daarnaast krijgen de arbeiders ook de mogelijkheid om vrijwillig te vertrekken. Hoeveel arbeiders daar gebruik van zullen maken, is nog niet bekend. Zowel wie op brugpensioen gaat als wie vrijwillig vertrekt, krijgt een financiële compensatie. Bij de bedienden gaat het vooral om naakte ontslagen.

Nieuw productieproces

De 35 ontslagen zullen geleidelijk doorgevoerd worden tussen maart en juli van dit jaar.

Tegelijk stapt Isocab over op het productieproces van de Ierse eigenaar Kingspan. Dat betekent dat ze in Bavikhove nieuwe machines en technieken zullen gebruiken. Als blijkt dat door het nieuwe systeem opnieuw mensen op overschot zijn, vallen er bij de arbeiders nog eens negen ontslagen. De vakbonden zijn echter niet overtuigd van het nieuwe systeem en denken daarom dat er geen bijkomende ontslagen vallen.